Geen Vlaams geld voor onderzoek naar gezondheidseffecten intensieve veeteelt

 Leestijd: 3 minuten

0

Grootschalig onderzoek in Nederland heeft een verband aangetoond tussen wonen in de buurt van intensieve veehouderij en een verhoogde kans op longontsteking. Vlaams minister van Landbouw Joke Schauvliege (CD&V) gaf in juni van dit jaar aan ...

In het kort

In maart vorig jaar publiceerde de West-Vlaamse Milieufederatie (WMF) een rapport over de gezondheidseffecten van intensieve veeteelt in West-Vlaanderen. Daarbij haalde ze onder andere een onderzoek van het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu aan.

Mensen die in de buurt wonen van varkens- of kippenstallen hebben zo’n 10% vaker longontsteking en vertonen een slechtere longfunctie, zo stellen de Nederlandse en West-Vlaamse onderzoekers.

Minister Schauvliege gaf in juni van dit jaar aan dat de gezondheidseffecten van intensieve veeteelt ook in België onderzocht moesten worden. Toch zal de Vlaamse overheid dat niet financieren.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid