‘Reynders doet te weinig voor verbod op killer robots’

 Leestijd: 4 minuten

1

Spant minister Reynders zich te weinig in voor een internationaal verbod op killer robots? Pax Christi vreest van wel. Nochtans zijn zowel het Belgisch parlement als een meerderheid van VN-lidstaten voorstander van een totaal verbod op ...

In het kort

Spant minister Reynders zich te weinig in voor een internationaal verbod op killer robots? Pax Christi vreest van wel. Nochtans zijn zowel het Belgisch parlement als een meerderheid van VN-lidstaten voorstander van een totaal verbod op het gebruik van dergelijke ‘autonome wapensystemen’.

De VN beslist de komende dagen of er vanaf 2019 onderhandeld zal worden over een internationaal verdrag dat de ontwikkeling en het gebruik van zogenaamde Lethal Autonomous Weapons Systems (LAWS) of killer robots moet verbieden. Er woedt al een hele tijd een discussie over dit soort ‘autonome wapensystemen’ die zelf, zonder menselijke inmenging, kunnen beslissen over leven en dood.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid