Provincieraden gehalveerd, partijsubsidies vooralsnog niet

 Leestijd: 2 minuten

0

Vanaf 1 januari wordt het aantal provincieraadsleden in Vlaanderen gehalveerd. De logische halvering van de subsidies voor de politieke partijen op provinciaal niveau, laat echter op zich wachten. “De vraag wordt of N-VA van die eis ...

In het kort

Vanaf 1 januari wordt het aantal provincieraadsleden in Vlaanderen gehalveerd. De logische halvering van de subsidies voor de politieke partijen op provinciaal niveau, laat echter op zich wachten. ‘De vraag wordt of N-VA van die eis een voorwaarde maakt om toe te treden tot de nieuwe provinciebesturen’, zegt KUL-politicoloog Bart Maddens.

Concreet subsidieert de provincie Oost-Vlaanderen vandaag de politieke partijen het meest. Het geld voor de fractiewerking en de uitkeringen aan de politieke partijen die provincieraadsleden hebben samengeteld, gaat het in Oost-Vlaanderen om 978.111 euro. Daarna volgen Limburg (880.000 euro), West-Vlaanderen (720.000 euro), Vlaams-Brabant (688.000 euro) en Antwerpen (683.438 euro).

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid