Gaat Bart De Wever een ‘Verhofstadtje’ doen?

 Leestijd: 8 minuten

8

Het zijn ongemeen boeiende tijden in Belgenland. De gemeenteraadsverkiezingen hebben duidelijk gemaakt dat het cordon sanitaire rond het Vlaams Belang overeind blijft. Maar door de ruk naar groen-links in Franstalig België dreigt het land “onbestuurbaar” te ...

In het kort

De gemeenteraadsverkiezingen hebben duidelijk gemaakt dat het cordon sanitaire rond het Vlaams Belang overeind blijft. Maar door de ruk naar groen-links in Franstalig België dreigt het land “onbestuurbaar” te worden, volgens Bart De Wever.

Dat is in het licht van de verschillende coalitiemogelijkheden alvast geen wiskundig argument. De Wever beseft erg goed dat het mogelijk is dat zijn huidige Vlaamse coalitiepartners hem inruilen voor een meerderheid over links.

Wil hij aan zet blijven in 2019, dan heeft Bart De Wever maar één keuze en dat is dezelfde keuze als die van Guy Verhofstadt in 1999: praten met partijen die hij de afgelopen jaren heeft verketterd.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid