Studio 100 kreeg voorkeursbehandeling voor bouw Mechels zwembad

 Leestijd: 6 minuten

3

Plopsa Groep zal 1,1 miljoen euro subsidie per jaar krijgen van de Stad Mechelen om de functie van stedelijk zwembad over te nemen, maar bij de gunning van het project werd de wetgeving op de overheidsopdrachten ...

In het kort

Rond 2020 zal in Mechelen hoogstwaarschijnlijk een tweede vestiging van waterpretpark Plopsaqua openen. Plopsa Groep  -  onderdeel van het imperium van Studio 100  -  wil er het ‘het grootste waterpark van België’ bouwen.

Het Plopsabad zal ook de functie van het huidige Mechelse stedelijke zwembad Geerdegemvaart overnemen. Daarvoor trekt de stad Mechelen 1,1 miljoen euro subsidie per jaar uit. Echter, bij de gunning van die opdracht heeft Plopsaqua een voorkeursbehandeling gekregen ten opzichte van concurrerende zwembadbouwers.

Bovendien bestaat er twijfel over of een nieuw publiek zwembad wel nodig was. Volgens het stadsbestuur is het oude stedelijke zwembad Geerdegemvaart ‘tot op de draad versleten’. “De noodzakelijke renovatie is zo ingrijpend dat een nieuw zwembad goedkoper is”, zo staat te lezen in een communiqué op de website van de stad. In de screening die wordt aangehaald om dat te staven, staat echter dat ‘geen kosten-batenanalyse is uitgevoerd’ om daar uitsluitsel over te krijgen.

Opmerkelijk is daarbij dat Studio 100-CEO Hans Bourlon de zwager is van Mechels burgemeester Bart Somers.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid