Voorzitster Vlaams Belang Dendermonde vindt Hitler leuk

 Leestijd: 2 minuten

4

Ilse Annemans, voorzitster van Vlaams Belang in Dendermonde, steekt online haar voorkeur voor Hitler, islamofobie en racisme niet onder stoelen of banken. Via haar publieke profiel op de Russische sociale netwerksite VKontakte liket ze meerdere nazistische ...

In het kort

Ilse Annemans, voorzitster van Vlaams Belang in Dendermonde, steekt online haar voorkeur voor Hitler, islamofobie en racisme niet echt onder stoelen of banken. Via haar publieke profiel op de Russische sociale netwerksite VKontakte liket ze meerdere nazistische en racistische memes en foto’s. Annemans staat bij de komende gemeenteraadsverkiezingen op de derde plaats op de lijst van lijsttrekster en Vlaams Volksvertegenwoordiger Barbara Pas.

Na de onthullingen van Pano over de geheime chatgroep van Schild & Vrienden waarin racistische en nazistische memes werden gedeeld, kwam vooral (Jong) N-VA in het oog van de storm terecht. Schild & Vrienden hebben natuurlijk geen monopolie op online racisme en het verheerlijken van Hitler en het nazisme. Ook in Vlaams Belang-middens circuleren ranzige memes, foto’s en collages, waarop Hitler een hoofdrol vervult.

UPDATE

Een paar uur na publicatie van dit artikel liet Barbara Pas weten aan de redactie van Het Nieuwsblad dat Ilse Annemans aftreedt als voorzitter van het Vlaams Belang in Dendermonde. Volgens haar is er geen plaats voor Hitler-aanhangers en racisme in het VB.

Omdat de definitieve kieslijsten voor de provincie- en gemeenteraadsverkiezingen afgelopen weekend binnen moesten zijn, blijft Annemans wel op de lijst voor het VB in Dendermonde staan.

Vorige week stapte een (voormalig) lid van Schild en Vrienden van de N-VA lijst in het Lubbeek van staatssecretaris Theo Francken. Ook dat gebeurde na publicatie van een artikel op Apache over online geuite neonazistische sympathieën.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid