Audit rekent af met vergunningsbeleid Oost-Vlaamse deputatie

 Leestijd: 3 minuten

0

Het aantal rechtszaken tegen stedenbouwkundige deputatiebesluiten uit Oost-Vlaanderen ligt ‘merkelijk’ hoger dan in de andere provincies. De Raad voor Vergunningsbetwistingen moet ook meer Oost-Vlaamse deputatiebesluiten vernietigen dan niet vernietigen. Een forensische audit die Apache kon inkijken, schetst ...

In het kort

Na het ontslag van Oost-Vlaams gedeputeerde Geert Versnick (Open Vld), ontving Audit Vlaanderen ‘vanuit meerdere bronnen’ informatie over mogelijke onregelmatigheden bij het provinciebestuur.

Na een vooronderzoek besliste de controledienst van de Vlaamse Overheid halverwege maart om een forensische audit te starten. Dat onderzoek werd eind augustus afgesloten met drie dwingende aanbevelingen.

In 27 verdachte dossiers werd geen belangenvermenging aangetoond, maar een analyse van het vergunningsbeleid toonde wel afwijkingen ten opzichte van de anderen provincies.

Het aantal rechtszaken tegen Oost-Vlaamse stedenbouwkundige deputatiebesluiten ligt ‘merkelijk’ hoger in de andere provincies. Het is de enige deputatie waar de Raad voor Vergunningsbetwistingen meer besluiten moet vernietigen dan niet-vernietigen. En de Vlaamse overheid gaat het vaakst in beroep tegen Priak’s.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid