Droogte zet druk op veehouders, maar afbouw veestapel niet aan de orde

 Leestijd: 7 minuten

0

Door de droogte van de afgelopen maanden zitten de veehouders met de handen in het haar. Velen dienen nú al een beroep te doen op hun wintervoorraad. Volgens Bond Beter Leefmilieu en Greenpeace kan het probleem ...

In het kort

De aanhoudende droogte van de afgelopen weken en maanden heeft de veeteelt in Vlaanderen ernstig onder druk gezet. Niet alleen lijkt de huidige oogst grotendeels verloren, ook de wintervoorraad wordt al druk aangewend.

Om zich toch nog wat te wapenen voor de komende winter willen veehouders snel de slechte maïs oogsten en gras inzaaien. Daarvoor dient echter eerst de schadecommissie langs te komen.

Van een afbouw van de veestapel is voorlopig nog geen sprake. Ook al argumenteren Bond Beter Leefmilieu en Greenpeace dat dit de enige duurzame langetermijnoplossing is.

De Vlaamse regering zelf heeft zich tijdens de onderhandelingen van het zomerakkoord maar heel gedeeltelijk over de zaak gebogen.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid