“Hervorming huurtoelagen sponsort private eigenaars”

 Leestijd: 3 minuten

1

Huurtoelagen voor kwetsbare huurders worden verhoogd en uitgebreid naar alle private woningen die via sociale verhuurkantoren (SVK’s) op de markt komen. Geen oplossing voor het onderste segment van de huurmarkt en geen alternatief voor sociale woningbouw, ...

In het kort

Huurtoelagen voor kwetsbare huurders worden verhoogd en uitgebreid naar alle private woningen die via sociale verhuurkantoren (SVK’s) op de markt komen. Geen oplossing voor het onderste segment van de huurmarkt en geen alternatief voor sociale woningbouw, klinkt het bij wetenschappers en de sector.

In Vlaanderen staan 125.000 mensen op de wachtlijst voor een sociale woning. Er zijn deze legislatuur dan wel bijkomende inspanningen geleverd, maar de structurele onderfinanciering van de sector van sociale huisvestingsmaatschappijen blijft.

De Vlaamse regering kiest er wel uitdrukkelijk voor om in zee te gaan met private eigenaars die hun woningen via Sociale Verhuurkantoren (SVK’s) op de markt brengen.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid