Ryanair en O’Leary botsen op Europese solidariteit

 Leestijd: 5 minuten

0

In heel Europa gaan vakbonden zij aan zij de strijd aan met Ryanair. Ook in België wordt komende vrijdag gestaakt. De vakbonden willen erkenning en eisen dat de Ierse vliegtuigmaatschappij het nationale arbeidsrecht respecteert. Hoe uniek ...

In het kort

In heel Europa gaan vakbonden zij aan zij de strijd aan met Ryanair. Ook in België wordt komende vrijdag gestaakt. De vakbonden willen erkenning en eisen dat de Ierse vliegtuigmaatschappij het nationale arbeidsrecht respecteert. Hoe uniek is zo’n Europees vakbondsfront? En waarom krijgt net Ryanair ermee te maken?

Michael O’Leary, de flamboyante topman van Ryanair, krijgt deze zomer dus te maken met een verenigd Europees vakbondsfront. De man heeft het niet onder de markt met deze Europese solidariteit.

Dat Ryanair zijn werknemers op eenzelfde manier behandelt in alle landen waar het een basis heeft, zorgt ervoor dat ze overal dezelfde eisen en gelijklopende belangen hebben: pas de nationale wetgeving toe van het land in kwestie. De diverse vakbonden houden elkaar wekelijks op de hoogte van (het gebrek aan) (de) vooruitgang van de onderhandelingen. De coördinatie gebeurt door de Europese Transportfederatie (ETF).

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid