Pergola-affaire blijft kleven aan gevallen PS-topman Stéphane Moreau

 Leestijd: 6 minuten

0

Een geval van vermoedelijke verzekeringsfraude blijft Stéphane Moreau parten spelen. Het is slechts één van de talrijke dossiers tegen de gevallen PS’er waarbij de botte machtsargumenten niet worden geschuwd. Een stand van zaken.

In het kort

Een geval van vermoedelijke verzekeringsfraude blijft Stéphane Moreau parten spelen. Het is één van de talrijke dossiers tegen hem waarbij de botte machtsargumenten niet worden geschuwd. Een overzicht.

De fameuze Pergola-affaire lijkt als een lastige kauwgom aan de schoenen van Stéphane Moreau te blijven kleven. De kwestie waarin de gevallen PS-topman centraal staat, draait om vermoedelijke verzekeringsfraude.

Het Luikse parket-generaal tekende beroep aan tegen een beslissing van de raadkamer. Die zag vorige maand onvoldoende grond voor een doorverwijzing naar de correctionele rechtbank, maar het openbaar ministerie gaat dus in beroep en vraagt nog steeds de doorverwijzing van Stéphane Moreau.

In de nasleep van de Publifin-affaire zag Moreau zich verplicht uit de PS te stappen, maar tot op vandaag blijft hij CEO van Nethys.

Nethys is de operationele werkmaatschappij van intercommunale Publifin (het voormalige Tecteo) die wordt gecontroleerd door de provincie Luik en 75 gemeenten.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid