Geens geeft multinationals rechtbank op maat

 Leestijd: 7 minuten

5

‘Een troef voor België en zijn justitie’ of ‘een overheidsrechtbank voor de superrijken’? Het Brussels International Business Court moet een rechtbank worden die beter aan de verwachtingen van grote ondernemingen voldoet. Justitieminister Koen Geens (CD&V) hoopt ...

In het kort

‘Een troef voor België en zijn justitie’ of ‘een overheidsrechtbank voor de superrijken’? Het Brussels International Business Court moet een rechtbank worden die beter aan de verwachtingen van grote ondernemingen voldoet. Justitieminister Koen Geens (CD&V) hoopt zo Brussel en België nog aantrekkelijker te maken voor ondernemers en investeerders.

Tegenstanders vrezen voor de onafhankelijkheid van de rechtbank. De Hoge Raad voor de Justitie waarschuwt bovendien voor rechtspraak aan twee snelheden. De performante en snel werkende rechtbank die de regering de bedrijfswereld belooft, staat haaks op het traag malende Belgische gerecht waar burgers hun rechten moeten proberen af te dwingen.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid