‘België loopt hopeloos achter in de strijd tegen de handel in bedreigde soorten’

 Leestijd: 7 minuten

0

De handel in bedreigde fauna en flora is een wereldwijd probleem. België is een belangrijk transitland voor deze illegale bedrijfstak, die jaarlijks miljarden euro’s oplevert. Onze bevoegde instanties nemen wekelijks ivoor, krokodillenleer, medicatie met restanten van ...

In het kort

De handel in bedreigde fauna en flora is een wereldwijd probleem. België is een belangrijk transitland voor deze illegale bedrijfstak, die jaarlijks miljarden euro’s oplevert. Onze bevoegde instanties nemen wekelijks ivoor, krokodillenleer, medicatie met restanten van bedreigde dieren of planten en andere illegale producten in beslag.

Maar het gaat slechts om zo’n 10 procent van hetgeen daadwerkelijk in omloop is. Alain Peeters, Eerste Hoofdinspecteur Milieuhandhaving en Dierenwelzijn vraagt daarom met aandrang meer aandacht voor de bestrijding van deze lucratieve bezigheid: “België loopt hopeloos achter in de strijd tegen de handel in bedreigde soorten. Het wordt stilaan tijd om alles uit de kast te halen om deze criminele praktijken efficiënter aan te pakken.”

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid