Belgische grootbanken volgen uw doen en laten

 Leestijd: 4 minuten

3

Belgische grootbanken gebruiken heel wat trackers in hun apps om over de schouder van gebruikers mee te kijken. Die trackers brengen in kaart hoe de apps en andere diensten worden gebruikt. Zo helpen de banken onder ...

In het kort

Belgische grootbanken gebruiken verschillende trackers in hun apps om over de schouder van gebruikers mee te kijken. Met deze trackers brengen ze in kaart hoe klanten en gebruikers hun apps en andere diensten gebruiken. Onder andere Facebook is zo in staat om informatie over gebruikers te verzamelen.

Apache testte de Android-apps van verschillende Belgische grootbanken. Verschillende van die apps maken gebruik van meerdere trackers die het gedrag van gebruikers in kaart brengt.

Net als zoveel andere bedrijven beschouwen ook Belgische banken data over ons gedrag, gewoontes en voorkeuren als de heilige graal. Het stelt hen in staat om constant hun producten af te stemmen op onze gemeten behoeftes en wensen, of om “sterk gepersonaliseerde commerciële communicatie” te kunnen versturen.

We worden geprofileerd, onderverdeeld in ‘segmenten’ zodat we zo gericht mogelijk benaderd kunnen worden als consument.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid