BBI vordert miljoenencadeau aan grote mediaspelers terug

 Leestijd: 2 minuten

0

De Bijzondere Belastinginspectie eist dat een aantal mediagroepen alsnog btw betaalt op de digitale diensten. Dat deden ze de voorbije jaren niet, hoewel de wet hen dat sinds begin 2016 verplicht. De BBI stelde daarbij zogenaamde ...

In het kort

De Bijzondere Belastinginspectie eist dat een aantal mediagroepen alsnog btw betaalt op hun digitale diensten. Dat deden ze de voorbije jaren niet, hoewel de wet hen dat sinds begin 2016 verplicht. De BBI stelde daarbij zogenaamde ‘navorderingen’ in, zo  bevestigt het kabinet van minister van Financiën, Johan Van Overtvelt (N-VA) aan Apache.

Of die miljoenen ook ooit effectief in de schatkist terecht zullen komen, is echter zeer de vraag. Van Overtveldt heeft de kwestie immers opgepikt met zijn eigen administratie en maait zo zijn eigen diensten de facto het gras voor de voeten weg. “De minister is daarover in gesprek met de administratie”, zegt woordvoerder Ferry Comhair.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid