Opzeggen sociale huur langgestraften creëert nog meer problemen

 Leestijd: 3 minuten

1

Het N-VA-voorstel om sociale woningen van langgestrafte gedetineerden opzegbaar te maken, valt zowel in de sociale huisvestingssector zelf, als bij het justitieel welzijnswerk op een koude steen. “Het tekort aan sociale woningen lossen we daarmee niet ...

In het kort

Het N-VA-voorstel om sociale woningen van langgestrafte gedetineerden opzegbaar te maken, valt zowel in de sociale huisvestingssector zelf, als bij het justitieel welzijnswerk op een koude steen. “Het tekort aan sociale woningen lossen we daarmee niet op en integratie van gedetineerden wordt net moeilijker gemaakt,” zegt Björn Mallants, directeur van de Vlaamse Huisvestingmaatschappijen (VVH). “Is het sop de kool waard?”

N-VA-Kamerlid Sophie De Wit en haar collega Vlaams Parlementslid Marc Hendrickx willen dat de federale regering het mogelijk maakt dat sociale huisvestingsmaatschappijen de huurovereenkomst van langdurig gestraften kunnen stopzetten.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid