Onafhankelijke journalistiek heeft betere ondersteuning nodig

 Leestijd: 5 minuten

2

Om een kwalitatief, pluriform en onafhankelijk medialandschap te blijven garanderen, maant de commissie Media de Vlaamse Regering aan om actie te ondernemen. Verwacht wordt dat de Vlaamse Mediaminister Sven Gatz (Open Vld) binnenkort op de proppen ...

In het kort

Om een kwalitatief, pluriform en onafhankelijk medialandschap te blijven garanderen, vraagt de commissie Media de Vlaamse Regering om actie te ondernemen. Verwacht wordt dat Vlaamse Mediaminister Sven Gatz (Open Vld) binnenkort op de proppen komt met een initiatief.

“We zijn op een moment beland dat we een kritieke ondergrens hebben bereikt als het gaat over ons medialandschap en dat we onafhankelijkheid en pluriformiteit van onze media zorgvuldig moeten bewaken”, opperde Vlaams parlementslid Katia Segers.

Media 21, de koepel van Vlaamse nieuwe media, de Vereniging van Vlaamse Journalisten (VVJ) en het ondersteuningsfonds Journalismfund.eu/Fonds Pascal Decroos geven hun visie op wat de uitbouw van een toekomstgerichte en mediumneutrale ondersteuning van onafhankelijke kwalitatieve journalistiek moet zijn.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid