Toch verder bouwen binnen onwettig Mechels RUP

 Leestijd: 2 minuten

0

De Stad Mechelen laat twee ontwikkelaars nieuwe woningen bouwen binnen het onwettige ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) Spreeuwenhoek. Bovendien kreeg de stad ook zelf een nieuwe vergunning van het Vlaams Gewest voor de aanleg van wegen en riolering ...

In het kort

De Stad Mechelen laat twee ontwikkelaars nieuwe woningen bouwen binnen het onwettige ruimtelijk uitvoeringsplan Spreeuwenhoek. Bovendien kreeg de stad ook zelf een nieuwe vergunning van het Vlaams gewest voor de aanleg van wegen en riolering in de onwettige nieuwbouwwijk. Diezelfde vergunning werd eerder nog vernietigd door de Raad voor Vergunningsbetwistingen.

Het schepencollege van Mechelen heeft de voorbije maanden vergunningen uitgereikt voor twee nieuwbouwprojecten in het stadsvernieuwingsproject Spreeuwenhoek. Eén aan projectontwikkelaar Durabrik, voor 52 wooneenheden, en één aan Willemen, voor 58 wooneenheden. Het ruimtelijke uitvoeringsplan van dat project werd eind vorig jaar nochtans onwettig verklaard.

Opvallend genoeg werd de vergunning aan Durabrik door het college goedgekeurd een dag nadat de gemeenteraadscommissie stadsontwikkeling had beslist om over te gaan tot de opmaak van een nieuw RUP. Zo’n nieuw plan was namelijk nodig om de ‘rechtszekerheid te garanderen’.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid