Herbekijk: Joris Luyendijk in gesprek met Karl van den Broeck

 Leestijd: 1 minuut2

De Nederlandse journalist en antropoloog Joris Luyendijk ging zaterdag 2 juni in gesprek met Apache-hoofdredacteur Karl van den broeck. Luyendijk ging dieper in op de toekomst van de media.

Herbekijk hier de live-stream. Het gesprek start op minuut 10, want voorafgaand werd de Pen van Apache aan een regio-journalist uitgereikt. Die erkenning ging dit jaar naar Roel Damiaans en Mark Van Luyk voor een bijzonder onderzoeksverhaal in Het Belang van Limburg.

 

Joris Luyendijk

Journalist en antropoloog Joris Luyendijk onderzocht de financiële sector in Londen voor The Guardian, vertoefde een maand aan het Binnenhof in Den Haag en schreef een boek over zijn ervaringen in het Midden-Oosten, waar hij jarenlang voor verschillende media correspondent was. Luyendijk schreef of werkte mee aan vier andere boeken over de Islam, Nederlandse politiek en de media.

Luyendijk kijkt kritisch naar de media en gaat daarover graag in discussie met collega’s en publiek.

Nieuwe wegen in de journalistiek

Nog op de ‘Dag van Apache’ ging Apache-oprichter en journalist Tom Cochez met Ides Debruyne (Journalism Fund) op Klara in gesprek bij Werner Trio over nieuwe wegen in de journalistiek.

 

Auteur: Redactie Apache

Apache is gegroeid uit De Werktitel, de eerste Vlaamse blog geschreven door professionele journalisten. De Werktitel zag op 14 oktober 2009 het levenslicht, Apache nam op 24 februari 2010 zijn plaats in. Maar het werk startte al in het voorjaar van 2009, toen een aantal journalisten de koppen bij elkaar staken en beslisten om zich in een avontuur te storten. Omdat degelijke, ongebonden journalistiek nodig is.

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid