Hoe N-VA vriend en vijand vermorzelt

 Leestijd: 10 minuten

4

Een half jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen en een jaar voor de parlementsverkiezingen ligt één voorspelling voor de hand: de N-VA blijft in Vlaanderen met voorsprong de dominante politieke kracht. De coalitiepartners hebben zich in de vernieling ...

In het kort

Apache-hoofdredacteur Karl van den Broeck maakt een analyse over hoe de NV-A er een half jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen en een jaar voor de parlementsverkiezingen voorstaat. Eén voorspelling ligt voor de hand: de N-VA blijft in Vlaanderen met voorsprong de dominante politieke kracht. En toch moet het angstzweet bij Bart De Wever in de handen staan, stelt van den Broeck. De coalitiepartners gaan in de peilingen fors achteruit, het Vlaams Belang spint garen bij de asielcrisis,  NV-A-ministers laten steken vallen… en in Antwerpen wordt het politieke spel – met dank aan strategisch uitgelekte communicatie – zeer hard gespeeld.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid