Provinciegouverneur verdient bijna dubbele van wat vacature suggereert

 Leestijd: 2 minuten

0

De Vlaamse overheid zoekt een nieuwe gouverneur voor Oost-Vlaanderen. Voor de eerste keer verloopt dit via een externe selectieprocedure. De provinciegouverneur zal evenwel een pak meer verdienen dan de vacature van het Agentschap Overheidspersoneel laat uitschijnen. ...

In het kort

De Vlaamse Overheid schakelde een extern selectiebureau in om de vacature voor gouverneur in Oost-Vlaanderen in te vullen. Het in de advertentie vooropgestelde loon stemt evenwel niet overeen met wat een gouverneur verdient, en ook extra’s worden niet meegerekend. Los van het loon, blijft de vraag of de nieuwe selectieprocedure komaf maakt met de aloude cultuur van politieke benoemingen.

De eerste selectieproeven mogen dan al wel objectief zijn, de kans dat een partijloze kandidaat de eindmeet haalt, is zeer klein. Uit de definitieve shortlist zullen de partijvoorzitters van N-VA, CD&V en Open Vld de uiteindelijke kandidaat kiezen.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid