Assad blijft dodelijkste bedreiging voor Syriërs

 Leestijd: 3 minuten

8

De Amerikaanse president Donald Trump dreigt met raketaanvallen op het Syrische leger, als reactie op een vermeende gifgasaanval door het regime van Bashar al-Assad. De Syrische overheid is nog altijd met voorsprong de meest moordzuchtige partij in ...

In het kort

De militaire dreigementen vanuit de VS houden het nieuws in hun greep. Vannacht houdt president Trump een overleg waarin wordt besproken of hij al dan niet een raketaanval op Syrië zal initiëren. De Syrische president Assad zou namelijk chloorgas hebben gebruikt bij een aanval op de stad Douma, afgelopen zaterdag.

Dat Assad zijn burgers bestookt met bombardementen is geen nieuws. Anders dan het beeld in de media soms doet vermoeden, is niet IS maar de Syrische overheid al jaren aan een stuk de meest dodelijke partij in de oorlog in Syrië. In 2015 bracht Apache cijfers over de Syrische burgerdoden van onder andere het Syrisch Netwerk voor Mensenrechten (SNHR) bij elkaar, om zo een ruwe indicatie te krijgen van wie verantwoordelijk is voor de tienduizenden Syrische burgerslachtoffers.

Sinds de publicatie van die cijfers is er in de volgorde van meest dodelijke strijdende partijen weliswaar het een en ander veranderd, maar blijft het leger van president Assad verantwoordelijk voor het meeste dood en verderf onder de Syrische burgers.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
1 maand€ 9,00
1 jaar€ 80,00
Levenslang€ 2.500

Ontdek alle formules

Word lid

Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu nog aan 6,66 euro per maand.


Ja, ik word lid