Handelsrechtbank onderzoekt schimmig verleden Land Invest Group

 Leestijd: 3 minuten

1

Wat gebeurde er de voorbije jaren in de cockpit van de Antwerpse projectontwikkelaar Land Invest Group? Het bedrijf werd geleid door Erik Van der Paal, de favoriete bouwpromotor van Bart De Wever en speelt een hoofdrol ...

In het kort

Wat gebeurde er de voorbije jaren in de cockpit van de Antwerpse projectontwikkelaar Land Invest Group? Het bedrijf werd geleid door Erik Van der Paal, de favoriete bouwpromotor van Bart De Wever en speelt een hoofdrol in enkele omstreden Antwerpse bouwdossiers.

Het antwoord op de vraag ligt mogelijk vervat in een robbertje dat momenteel wordt uitgevochten voor de Antwerpse handelsrechtbank. Een ander vastgoedbedrijf, Immpact Vastgoed, eist dat Land Invest Group onmiddellijk al haar aandelen in Immpact Vastgoed overdraagt.

Volgens Immpact Vastgoed zijn er ‘gegronde redenen’ om die dwingende eis op de tafel van de handelsrechtbank te leggen. Maar over wat die gegronde redenen precies zijn, blijven de lippen stijf op elkaar.

Jeff Cavens, die in januari Erik Van der Paal mee uitkocht bij Land Invest Group, zit bijzonder verveeld met de zaak maar wijst naar het verleden. “We worden geconfronteerd met allerlei zaken uit het verleden. We zijn aan het onderzoeken wat van de beweerde zaken waar is en wat niet.”

Van der Paal zelf wijst er dan weer op dat hij “niets meer te maken heeft met Land Invest Group”. Over de concrete inhoud wil ook hij niets kwijt. “Ik heb de dagvaarding gelezen, maar wat er in staat is larie en apekool.”

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid