Niet alle centrumsteden (even) transparant over mandaten en vergoedingen

 Leestijd: 3 minuten

0

Een jaar na de mandatenschandalen zijn niet alle Vlaamse centrumsteden even transparant over de mandaten en vergoedingen van burgemeesters en schepenen in allerhande nevenstructuren. Dat blijkt uit onderzoek van Apache en StampMedia, samen met ...

In het kort

Een jaar na de mandatenschandalen zijn niet alle Vlaamse centrumsteden even transparant in het meedelen van mandaten en vergoedingen van burgemeesters en schepenen in allerhande nevenstructuren. Dat blijkt uit onderzoek van Apache en StampMedia, samen met Transparencia.be.

Vijf steden, waaronder Antwerpen, maken geen vergoedingen bekend. Vijf andere beschrijven wat de bruto presentiegelden per vergadering bedragen. Drie steden maken gedetailleerde overzichten van vergoedingen uit mandaten. Dit is onder meer het geval bij Kortrijk, dat overigens als enige centrumstad zowel de wedde van burgemeester en schepenen als de vergoedingen uit mandaten actief openbaar maakt.

Sinds kort is de wetgeving gewijzigd en moeten de vergoedingen publiek gemaakt worden.

 

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid