Bart De Wever plooit zich dubbel voor Van Thillo Tower

 Leestijd: 4 minuten

14

Het Antwerps college is er duidelijk bijzonder veel aan gelegen om de wensen van de topman van De Persgroep, Christian Van Thillo in te willigen. Apache reconstrueert het bijzondere traject van de verwachte komst van de ...

In het kort

Als mediatycoon Christian Van Thillo iets vraagt, springt Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) in het gelid. Het college schrijft op vraag van De Persgroep een ruimtelijk uitvoeringsplan op maat voor de bouw van de Van Thillo Tower.

Dat zogenaamd ‘postzegelRUP’ moet het mogelijk maken om de geplande appartementen in de nieuwe bouwblok om te zetten in kantoorruimte. Het bestaande uitvoeringsplan laat dat niet toe, maar daar wordt dus in ijltempo een mouw aan gepast.

De bijzondere timing die daarbij werd gehanteerd, de ‘collegiale brief’ die daarvoor werd verstuurd naar bevoegd minister Joke Schauvliege (CD&V), … alles wijst erop dat het Antwerps college onder leiding van Bart De Wever wel heel ver meegaat om het de machtigste mediabaas van het land naar zijn zin te maken.

Apache reconstrueerde het opmerkelijke traject van de verwachte komst van de mediagroep naar Antwerpen.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid