U mag niet weten hoeveel Bart De Wever en zijn schepenen verdienen

 Leestijd: 1 minuut

2

Grote beloftes ten spijt, weigert het Antwerpse bestuur om de vergoedingen van burgemeester en schepenen vrij te geven. De Antwerpse N-VA van burgemeester Bart De Wever beloofde in de nasleep van de Publipart-affaire nochtans “maximale transparantie” ...

In het kort

Hoeveel verdienen Bart De Wever en zijn Antwerpse schepenen? Dat mag u niet weten.

Grote beloftes ten spijt, weigert het Antwerpse bestuur om de vergoedingen van burgemeester en schepenen vrij te geven. De Antwerpse N-VA van burgemeester Bart De Wever beloofde in de nasleep van de Publipart-affaire nochtans “maximale transparantie” over mandaten én vergoedingen.

“De gegevens met betrekking tot de vergoedingen die mandatarissen ontvangen mogen niet openbaar gemaakt worden omwille van de bescherming van de persoonlijke levenssfeer”, antwoordde stadssecretaris op de vraag om de lijst met mandaten en vergoedingen openbaar te maken.

“Met deze lijst komt er maximale transparantie over de mandaten en vergoedingen van burgemeester en schepenen”, beloofde de Antwerpse N-VA nochtans in februari vorig jaar.  Het Antwerpse stadsbestuur zei toen “transparantie erg belangrijk” te vinden.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid