De politieke deal achter de Antwerpse Slachthuissite

 Leestijd: 8 minuten

1

Is het einde van de soap die nu al weken wordt opgevoerd rond de verkoop en de ontwikkeling van de Slachthuissite in zicht? In de krant werd de definitieve ontknoping al meermaals aangekondigd. Maar of het ...

In het kort

Gelekte documenten roepen nieuwe vragen op over de Slachthuissite. Bart De Wever doet er alles aan om het dossier te depolitiseren, maar het werd door het Antwerps College volledig op maat van Land Invest geschreven. Interne documenten leren dat de projectontwikkelaar zichzelf daarbij een winst van 128.801.801 euro toerekende.

De documenten tonen ook hoe een constructie met de overname van de dochterfirma van Land Invest Group die (een deel van) de gronden op de Slachthuissite in portefeuille heeft, werd gebruikt om versneld een obligatielening terug te kunnen betalen aan de hoofdaandeelhouder van Land Invest, Ogeo Fund.

Dat Luiks pensioenfonds zet momenteel een rem op de aandelentransacties binnen projectontwikkelaar die in slechte financiële papieren zit.

De bal ging aan het rollen nadat Apache een filmpje online zette in het kader van het dossier ‘De favoriete bouwpromotor van Bart De Wever’. Daarop is te zien hoe vastgoedlobbyist Erik Van der Paal, stille vennoot binnen Land Invest Group, het bijna volledig Antwerpse schepencollege over de vloer kreeg voor zijn verjaardagsfeestje.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid