Vleeslobby verzet zich tegen ‘veggie vlees’

 Leestijd: 3 minuten

2

De Europese vleesindustrie verzet zich met klem tegen vegetarische en veganistische producten die in hun naam verwijzen naar vlees. Via brieven aan Europese commissarissen vragen ze nu dat soort verwijzingen onmogelijk te maken.

De vleesindustrie heeft er genoeg van: ze wil niet dat er nog producten zoals vegetarische kippenblokjes, spekblokjes of filet americain in de winkelrekken liggen. Europese sectorverenigingen stuurden in de voorbije weken twee brieven naar de verantwoordelijke Eurocommissarissen met de vraag dat soort productbenamingen te verbieden. “Zoals u weet zijn er verschillende vegetarische en veganistische producten die hun verkoop halen uit namen die gelinkt zijn aan vlees, diersoorten, vleesbereidingen of –producten”, zo staat in een brief gericht aan Phil Hogan, Europees commissaris voor Landbouw en Landelijke Ontwikkeling, en Vytenis Andriukaitis, Europees commissaris voor Gezondheid & Voedselveiligheid.

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden