Open VLD apparatsjik ‘onafhankelijk’ bestuurder bij FPIM

 Leestijd: 3 minuten

0

Op 21 juni zette de algemene vergadering van de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (FPIM) het licht op groen voor de benoeming van Lieve Schuermans als onafhankelijk bestuurder.

Als voormalig (adjunct)-kabinetschef voor verschillende Open VLD ministers heeft ze nochtans een overduidelijke blauwe stempel. Haar politieke kleur zegt niets over bekwaamheid maar haar recente partijpolitieke activiteiten stroken niet met het corporate governance charter dat het FPIM opstelde voor haar onafhankelijke bestuurders.
16,9 miljard
De Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij mag dan al minder bekend zijn, het belang ervan kan moeilijk overschat worden. Ze beheert de (miljarden)participaties van de federale overheid in bedrijven zoals Bpost en de Nationale Loterij en voert daarnaast een ‘eigen investeringsbeleid in het belang van de Belgische economie’. In 2016 beheerde FPIM op die manier een portefeuille van ruim 16,9 miljard euro.

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden