Immobel-topman Marnix Galle botst met Spaanse milieubeweging

 Leestijd: 2 minuten

0

Bouwpromotor Marnix Galle (Immobel), binnenkort nieuwe bewoner van kasteel Stuivenberg, ligt in de clinch met de Spaanse milieubeweging. Inzet is een conflict over twee afgesloten paden door zijn terreinen in een ‘parque natural’ in de Andalusische provincie Cadiz.

Marnix Galle, die zich in 2014 inkocht in Immobel (nu de grootste beursgenoteerde vastgoedontwikkelaar van het land), is persoonlijk ook op de Andalusische markt actief. Op 12 november 2013 kocht hij 4 finca’s (landgoederen) in het Parque natural de la Sierra de Grazalema in de Spaanse provincie Cadiz. “Dat maakt hem tot de grootste private eigenaar in het Parque natural”, zegt Juan Clavero van de milieubeweging Ecologistas en Accion.
Omheinen
Bij het omheinen van finca’s, inclusief camerabewaking en de inzet van een bewakingsfirma, wordt een vier kilometer lange (en dertig meter brede) doorgang voor passanten en vee (via pecuaria) en een vijf kilometer lange voetweg (camino vecinal) afgesloten, klaagt Ecologistas en Accion aan.

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden