Waarom België niet in oorlog is

 Leestijd: 6 minuten

0

“De bommen die op de luchthaven van Zaventem en in het metrostation Maalbeek ontploften, zijn niet uit de lucht komen vallen.” Met zijn boek ‘Jihadi’s in België’ voorziet emeritus hoogleraar criminologie Paul Ponsaers de recente terreur van historische context. Uit het patchwork aan informatie dat ons via de media bereikt, destilleert hij een historisch overzicht dat de huidige generaties jihadi’s linkt aan de vergeten “veteranen van de terreurscène”.

“In het mobieltje van Hasna Ait Boulahcen (de nicht van Abdelhamid Abaaoud – JW) vinden de politiemensen een foto. Op de foto staat naast Abdelhamid Abaaoud lachend Farid Melouk. Het lijkt er fel op dat de foto genomen is in Syrië, waar hij een trainingskamp heeft opgericht voor het gebruik van wapens.”

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden