Huts kocht Gentse OCMW-gronden via stroman

 Leestijd: 2 minuten

7

Een Nederlands dochterbedrijf van een Luxemburgse vennootschap van Fernand Huts kocht via een stroman 450 hectare landbouwgrond van het Gentse OCMW. Dat gaf OCMW-voorzitter Rudy Coddens (sp.a) aan tijdens een infovergadering dinsdagavond. Coddens herhaalde er nogmaals dat de verkoop van die gronden noodzakelijk is voor de financiering van onder andere een nieuw woonzorgcentrum in Mariakerke.

De stroman kocht de 450 hectare landbouwgronden in Zeeuws-Vlaanderen voor de Nederlandse vennootschap Bijloke. Voor iets meer dan 17,5 miljoen euro wisselden de over Zeeuws-Vlaanderen verspreide gronden van eigenaar. De besloten vennootschap Bijloke is een Nederlandse dochter van de Luxemburgse vennootschap The Private Equity Company, waar Fernand Huts, CEO van Katoen Natie, bestuurder is. Zijn zoon Yves Huts is bestuurder bij Bijloke.

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden