Competentiegericht denken vergt mentaliteitswissel bij werknemers en werkgevers

 Leestijd: 4 minuten

2

Vakbonden vrezen dat het competentiematchingsysteem nog niet op punt staat. Federaal minister van Werk Kris Peeters hoopt via die weg immers meer werkzoekenden aan het werk te krijgen. Het competentiedenken zal trouwens ook een grote mentaliteitswissel vergen, zowel bij werknemers als werkgevers.

Ann Vermorgen, nationaal secretaris bij het ACV, stelt zich vragen bij de uitwerking van een competentiesysteem. “Als die matching via een online tool gebeurt, valt het te betwijfelen of het invoeren van een aantal kerncompetenties volstaat om voor iemand een geschikte job te vinden. Naast een digitale aanpak blijft begeleiding op maat, via een bevragend gesprek, nog altijd het meest aangewezen om werkzoekenden gericht te kunnen oriënteren.”

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden