Hoe Fernand Huts profiteert van de Europese begrotingsregels

 Leestijd: 5 minuten

7

Via een dochterbedrijf van een Luxemburgse vennootschap kocht Fernand Huts in 2016 voor 17.513.000 euro zo’n 450 hectare weiland van het Gentse OCMW. “Een buitenkansje”, noemt zijn zoon Yves Huts het. Deze ‘jackpot’ heeft het OCMW nodig voor de bouw van een rusthuis, dienstencentrum en verschillende assistentiewoningen. En dat heeft alles te maken met de strenge Europese begrotingsregels.

In mei 2016 berichtte Het Laatste Nieuws over een “enorme Hollandse jackpot” voor het Gentse OCMW dankzij de verkoop van 450 hectare aan landbouwgrond in Zeeuws-Vlaanderen. “De NV Bijloke (sic.) uit de Hollandse gemeente Stein wil 17.513.000 euro neertellen voor onze grond. Daar komt nog eens 75.000 euro bovenop van pachters die kleine lappen grond aankochten”, lichtte OCMW-voorzitter Rudy Coddens (sp.a) toe.

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden