Agent signaleerde al jaar eerder dat ‘Bende van Mega Toby & Sproetje’ illegalen afperste

 Leestijd: 3 minuten

0

De afdelingshoofden van het Antwerpse politiekantoor in de Handelsstraat waren al een jaar op de hoogte van de ophefmakende zaak Mega Toby en Sproetje, vooraleer de agenten die illegalen en vluchtelingen beroofden en mishandelen, werden gearresteerd. Een hoofdinspecteur meldde de zaak in een operationeel overleg, maar er zou niets gedaan zijn met de informatie.

Een zwarte bladzijde in de geschiedenis van de Antwerpse politie is de zaak van de roversbende Mega Toby en Sproetje. Het mag dan al een ludieke naam zijn, de bende staat voor zware feiten. Agenten van het kantoor in de Handelsstraat zouden illegalen en vluchtelingen hebben mishandeld en beroofd. De zaak zorgde in maart vorig jaar voor heel wat ophef.

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden