Grootbanken azen op uw digitale identiteit

 Leestijd: 6 minuten

5

De Belgische grootbanken trekken hun geldbuidel open voor itsme, de identiteitsapp die komaf moet maken met kaartlezers en andere rompslomp. Een eerste poging om ook in de digitale economie onmisbaar te worden. Maar wat met de privacy van gebruikers? En waarom stapt de federale overheid zo gretig mee in dit verhaal?

Onder grote persbelangstelling lanceerden grootbanken, telecomoperatoren en de federale regering de nieuwe app itsme (lees: it’s me). Die identiteitsapp moet komaf maken met de kaartlezers van grootbanken Belfius, BNP Paribas Fortis, KBC/CBC en ING, of de tokens van de federale overheid. Naast de grootbanken en de federale overheid zijn ook telecomoperatoren Orange, Proximus en Telenet betrokken bij het ambitieuze project.

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden