‘Collega’s lijken in de microgolf ontdooid en opgewarmd’

 Leestijd: 10 minuten

0

Misschien zijn de werkloosheidscijfers aan de beterhand, maar de gisteren nog gedreven werknemer is vandaag steeds vaker ziek. Nu ja, ziek. Hij of zij ‘valt uit’, zwaait met de witte burn-outvlag. Alle stigmatisering van psychosomatisch zieken ten spijt, kent de groep een explosieve groei. In die mate dat Minister van Volksgezondheid Maggie De Block burn-out als beroepsziekte wil erkennen, maar tegelijk ook inzet op zo snel mogelijke terugkeer naar de werkvloer.

En omdat een tegelspreuk ooit zei dat zachte heelmeesters stinkende wonden maken, blijkt repressie van zowel bedrijf als werknemer het enige redmiddel. Kortom, de minister weet er zich ook geen raad mee.

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden