Het geld van de Vlaamse wielerklassiekers

 Leestijd: 8 minuten

4

Antwerpen en Oudenaarde tasten diep in de buidel om elk jaar de Ronde van Vlaanderen te mogen verwelkomen. Waarom doen ze zo’n financiële inspanning voor een sportwedstrijd? Wat hopen beide steden ermee te bereiken en slagen ze daar ook in?

De koers en Vlaanderen, een gelukkiger huwelijk vind je moeilijk. De heuvelachtige streek rond Oudenaarde vormt al decennialang het strijdtoneel voor in kleurrijk lycra geklede mannen, die over de kasseien denderen in de hoop als eerste de meet te bereiken en zich van een portie eeuwige roem te verzekeren. Een stroom aan dopingschandalen ten spijt blijft Vlaanderen verknocht aan de wielersport en zijn “Flandriens”, of ze nu Boonen, Van Avermaet of Sagan heten. Tussen februari en april liggen grote delen van het Nederlandstalige landsgedeelte maar van één ding wakker: de koers. En daar willen verschillende steden serieus wat geld voor neerleggen.

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden