De Wever betaalt Luikse pensioenen met Antwerpse grond. Echt waar

 Leestijd: 4 minuten

9

Het geheim van Publipart? Dat een Luiks ‘zilverfonds’ wordt gespijsd met de opbrengst van vastgoeddeals die tussen Land Invest Group en het Antwerpse stadsbestuur worden beklonken. Anders gezegd: Bart De Wever verkwanselt dure Antwerpse stadsgrond waarmee de pensioenen van Luikse ambtenaren worden gefinancierd. De opbrengst van die grond zou eigenlijk in de Antwerpse pensioenkas terecht moeten komen. Echt waar.

Bart De Wever deed er nogal laconiek over op VRT Nieuws. Volgens hem is Publipart “een soort beleggingsclub” die in een zwarte zone zit “en dat kan niet getolereerd” worden. Maar welk geld gebruikt Publipart dan om te beleggen? Dat geld komt onder meer van de intercommunale Publifin, die een pensioenfonds beheert voor ex-medewerkers van voormalige Luikse, Gentse en West-Vlaamse energiebedrijven.

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden