De dubbele pet van Siegfried Bracke

 Leestijd: 3 minuten

13

Terwijl Siegfried Bracke (N-VA) de wind van voren krijgt omdat hij niet wil vertellen hoeveel hij “privé” bijverdient als adviseur bij Telenet, lijkt niemand de inhoudelijke vraag op tafel te leggen: is het opportuun om als Kamervoorzitter doorlopend van leer te trekken tegen de openbare omroep en tegelijk bij te klussen voor een bedrijf dat hoofdaandeelhouder is van de concurrerende zenders VIER en VIJF?

Of scherp gesteld: misbruikt Siegfried Bracke zijn positie als Kamervoorzitter om in ruil voor geld van Telenet om de haverklap op de VRT te schieten? “Het zou alleszins gepast zijn mocht hij een beetje meer terughoudendheid aan de dag leggen”, reageert de voorzitter van de raad van bestuur van de VRT, Luc Van den Brande.

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden