Niet ieder huisje heeft z’n berkenkruisje

 Leestijd: 3 minuten

4

Nadat de website van de ‘Belgische Unie-Union Belge’ er als eerste de aandacht op vestigde, en viroloog Marc Van Ranst er op Facebook uitgebreider op inging, haalde de allerlaatste bijeenkomst van de Vriendenkring Sneyssens in Gent, en de sympathie ervoor vanuit de N-VA, de kranten. Maar wie of wat is die vriendenkring?

De Vriendenkring Sneyssens is een vriendenkring van Oostfronters en hun sympathisanten uit het Gentse, met als prominentste lid SS-Untersturmführer en later Volksunie-senator Oswald Van Ooteghem. Bij die sympathisanten is Gents N-VA-parlementslid Peter Dedecker, die op Twitter zijn “respect” voor Oswald Van Ooteghem betuigde, en Karlijn Deene, Gents N-VA-gemeenteraadslid en speechschrijfster van Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA), die met haar opa aanwezig was op die allerlaatste bijeenkomst. Ze postte een foto ervan op Facebook en sprak van een “beklijvend moment” met Oswald Van Ooteghem. De Facebookpost van Karlijn Deene werd intussen offline gehaald, maar werd bewaard voor de geschiedschrijving.

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden