Afkoopwet: Antwerps parket schakelde diamantlobby in om politici te bewerken

 Leestijd: 5 minuten

3

Lobbyisten van de diamantsector werden door het Antwerps parket-generaal ingeschakeld om te lobbyen voor de afkoopwet bij politici. Zo staat het zwart op wit in documenten die Apache kon inkijken.

Het lijkt de wereld op zijn kop, maar de ontwerp memorie van toelichting bij de afkoopwet, en een verslag van een informele vergadering tussen parketmagistraten en ambtenaren van de fiscus spreken boekdelen: “Het Antwerps parket heeft dan aan de professoren Haelterman en Verstraeten (advocaten en lobbyisten van de diamant, ToC) gevraagd van de lobby-machine in de andere richting te doen werken, en dus nu het tegenvoorstel van de magistraten bij de politici te promoten.”

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden