Dossier afkoopwet: Belgische rechtstaat te koop

 Leestijd: 8 minuten

5

Diamantairs en miljardairs lieten in ons land een wet op maat schrijven om veroordelingen af te kopen. Waarom het establishment momenteel niet zo goed ligt? Apache reconstrueert het volledige, hallucinante verhaal achter de afkoopwet.

Een voormalig Senaatsvoorzitter die ‘als advocaat’ ministers benaderde om versneld wetgeving door te duwen in het voordeel van zijn frauderende cliënt-miljardair. Gerespecteerde topfiscalisten die de afkoopwet schreven en tegelijkertijd ‘als advocaat’, namens diamantairs onderhandelden over de concrete toepassing ervan. Procureurs-generaal die tegen hun politieke overheid in dealden en wheelden met diamantairs en miljardairs op basis van een wet die niet mocht worden gebruikt of er zelfs nog niet eens was…

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden