De mediamacht van Bart De Wever (1): de harde cijfers

 Leestijd: 5 minuten

7

Is er iemand die de vaderlandse pers beter bespeelt dan Bart De Wever? Apache verzamelde harde cijfers over zijn aanwezigheid in Vlaamse kranten in de periode van 2009 tot 2015 en kraakte het medialogaritme achter de burgemeester van Antwerpen. Vandaag in deel 1: hoe Bart De Wever kwaliteitskranten inruilde voor populaire titels en De Persgroep boven Mediahuis verkoos.

Ooit was Bart De Wever een gewone politicus. Als partijvoorzitter van het toen nog kleine partijtje N-VA was het krabben om de media te halen. Samen met de groei van N-VA en een doortocht bij De Slimste Mens veranderde echter alles: de ster van De Wever rees. Hij groeide uit tot de belangrijkste politieke speler van Vlaanderen. Eerst binnen de Wetstraatstolp, maar al snel ook ver daarbuiten. De Vlaming lustte pap van zijn droge zelfrelativerende humor, van frituur ’t Draakske en van zijn provocatief politiek betoog.

Dit artikel is enkel toegankelijk voor abonnees