Farmareus censureert lastige onderzoeksjournalistiek Médor

1

De publicatie van Médor, het Franstalige tijdschrift dat vandaag voor het eerst verkrijgbaar zou zijn in krantenwinkels, is stopgezet als gevolg van een verspreidingsverbod. Dat verbod kwam er op vraag van het Waalse farmaceutische bedrijf Mithra, dat om ‘hoogdringende en noodzakelijke redenen’ de opschorting van publicatie van het artikel vroeg. Médor moet zo de verspreiding van het hele tijdschrift stilleggen. Journalistenvereniging AJP zegt geschokt te zijn door het besluit.

Médor richtte zich in haar eerste nummer op het Waalse bedrijf Mithra Pharmaceuticals, dat in juni naar de Beurs trok.  In “Le risque financier que Mithra n’a pas déclaré à la FSMA” onderzoekt David Leloup financiële belangenconflicten en de “delokalisatie” van het medisch onderzoek dat door de belastingbetaler wordt gesubsidieerd. Hij verdiepte zich meer dan zes maanden in het onderzoek en baseerde zijn informatie op tientallen bronnen. Médor benadrukt dat het achter het artikel blijft staan. Mithra ontkent de aantijgingen.

Dit artikel is enkel toegankelijk voor leden