Poets uw tanden

Tom Cochez
adem
adem

"Belangrijk advies voor singles die de man of vrouw van hun leven zoeken: poets uw tanden bij een eerste date." Zo opent Het Nieuwsblad een artikel (met foto) waarin wordt stilgestaan bij de belangrijkste afknappers bij een eerste date.

De resultaten van het onderzoek haalt Het Nieuwsblad uit de studie ‘Mondhygiëne- en gezondheid’ van Philips Sonicare, een producent van elektrische tandenborstels. Behalve op een slechte adem, zo vernemen we verder, knappen we ook af op ‘een onverzorgd gebit’ en op ‘slecht taalgebruik’.

Van die studie ontbrak, op het moment van publicatie, elk spoor op de website van Philips Sonicare. Maar daar is een verklaring voor, vernemen we op de persdienst van het bedrijf. "Het onderzoek Mondhygiëne- en gezondheid is eigenlijk een serieuzere studie, maar we hebben er ook een vraagje ingestoken over die dates", zegt Tine Nelissen, PR Manager Philips Consumer Lifestyle. "Het resultaat op die vraag hebben we er nu al even uitgelicht en er een persbericht over gemaakt. Valentijn komt eraan en het leek ons wel leuk. Over de andere resultaten van de studie sturen we wellicht volgende week een persbericht."

Het persbericht (.pdf) over de slechte adem is uitgesproken ‘wervend’ geschreven. Het is meteen duidelijk dat het om pure pr gaat en de studie zelf kan (nog) niet opgevraagd worden.

Ter info: een advertentie plaatsen (met minder geloofwaardigheid dan een redactioneel stuk) van een formaat vergelijkbaar met het artikel kost (.pdf) bij Het Nieuwsblad 15.375 euro. De prijzen voor een online advertentie liggen wat lager.

LEES OOK
Tom Cochez, Georges Timmerman / 31-10-2011

Hoofdredacteuren in de schietstoel

Het voorbije jaar zijn de hoofdredacties van bijna alle kranten, weekbladen en televisienieuwsdiensten in ons land grondig door elkaar geschud. Overal staat er vandaag iemand…
Knack-hoofdredacteur Karl Van den Broeck werd bedankt voor bewezen diensten. Het einde van zijn hoofdredacteurschap mag gelezen worden als een soort ‘collateral damage’ bij de ultieme aanval die Knack-directeur Rik Van Cauwelaert (foto) als belangrijkste target had. (Foto: Vredeseilanden)
Georges Timmerman / 31-10-2011

Verhoeven Karel

Naar de overzichtspagina met de biografieën van de Vlaamse hoofdredacteurs
apache
Georges Timmerman / 31-10-2011

Vanwalleghem Rik

Rik Van Walleghem (geboren in 1952) studeerde biologie aan de Rijksuniversiteit Gent. Hij werkte eerst vijf jaar als ambtenaar op het ministerie van Cultuur, voor de Rijksdienst…
apache