Van Den Driessche Pol

Georges Timmerman
apache
Biografieën Vlaamse hoofdredacteurs

Naar de overzichtspagina met de biografieën van de Vlaamse hoofdredacteurs

Van Den Driessche behaalde een diploma licentiaat in de geschiedenis aan de universitet van Gent in 1981. Hij begon zijn loopbaan als leraar en werd daarna vorser aan de Koninklijke Bibliotheek in Brussel. Zijn eerste journalistieke stappen zette hij als redacteur van Wij, het weekblad van de toenmalige Volksunie, in de jaren 1982 tot 1988. In dezelfde periode werd hij ook VU-gemeenteraadslid in Brugge.

Na een passage als adviseur en woordvoerder van vicepremier Hugo Schiltz (VU) werd hij van 1988 tot 1995 eindredacteur en politiek journalist bij De Standaard. Vervolgens werd Van Den Driessche hoofdredacteur van Het Nieuwsblad/De Gentenaar (1995-99).

In 1999 was hij gedurende enkele maanden adviseur van minister Luc Van den Bossche (sp.a), en vervolgens werd hij hoofdredacteur van het mislukte internetproject van Headtrick Media Group. Van 2000 tot 2007 was hij politiek analist voor het VTM-nieuws en hoofdredacteur van een aantal VTM-programma's, zoals Recht van antwoord, Polspoel & Desmet en Royalty.

Daarna volgde een nieuwe overstap naar de politiek. Van Den Driessche was senator voor CD&V van 2007 tot 2010. Hij raakte niet herkozen en keerde terug naar VTM. Begin 2011 kreeg het VTM-nieuws een facelift, met een nieuw decor en de komst van drie experts: Paul D'Hoore voor financiën, Faroek Özgünes voor gerechtelijke berichtgeving en Pol Van Den Driessche voor politieke duiding.

Sinds 2007 is Van Den Driessche ook deeltijds praktijkassistent media en politiek aan de Universiteit Gent. Hij publiceerde een hele reeks boeken, vooral over het koningshuis, en enkele politieke misdaadthrillers, zoals 'Moord in de Senaat' en 'Mysterie in Laken'.

LEES OOK
Georges Timmerman / 18-11-2011

WAUTERS Stef

Stef Wauters (geboren in 1967 in Geetbets) studeerde Romaanse en wijsbegeerte aan de KULeuven. Hij deed journalistieke ervaring op bij het Leuvense studentenblad Veto. Na zijn…
apache
Georges Timmerman / 18-11-2011

VRIELEMAN Liesbet

Liesbet Vrieleman (geboren in 1977, afkomstig uit Borgloon) studeerde voor regisseur aan de Katholieke Hogeschool in Genk. Ze begon in 1999 bij de VRT als redacteur van…
apache
Georges Timmerman / 18-11-2011

VERMEIREN Tessa

Tessa Vermeiren (geboren in 1949) was gedurende 24 jaar hoofdredacteur en redactiedirecteur van Weekend Knack. Ze heeft het blad op de kaart gezet, haar rol werd wel eens…
apache