Koro* 31 jul '15

Bert Verhoye
Bert Verhoye
Bert Verhoye

Nadat hij met veel krachtvertoon de lijnen had uitgezet, heeft Calimero Wever zich teruggetrokken in de stilte van de meditatie. Hij vliegt tijdelijk niet in tweedekkers, loopt geen ten miles, klimt niet in kerktorens met hanen in zijn armen en duikt niet in het aquarium van de Zoo. Geen interviews, geen TV-kwisjes. Het diabolisch plan is getekend, nu moet het voetvolk het uitvoeren. Inbegrepen de liquidatie van de CD&V. Kris Peeters staat op het randje van de haaruitval, voorzitter Beke krijgt klamme koortsaanvallen en de nog schaarse volgelingen van de christen-democratie overwegen een collectieve overstap naar de PvdA van Peter Mertens. Want hun Arco-centjes zien ze ook nooit terug. De bevolking valt ondertussen terug op de armoedegrens van onder de oorlog, alleen hebben de boeren het nu ook slecht. Te gepasten tijde zal Calimero daar de schuldigen voor aanduiden. Vermoedelijk zijn het de socialisten. Immers, had Di Rupo de BTW op elektriciteit niet verlaagd, hij had hem nu niet dienen te verhogen. Maar 't kunnen ook de Berbers zijn, dat moet nog eens bekeken worden. En als vervangingszondebok zijn er altijd de Waalse profiteurs. Wij zien Calimero nog sporadisch. Bij een volksfeest wil hij nog wel eens een stap op straat wagen, in zijn kogelvrij Marcelleke en omringd door acht Jean-Claudes Van Damme met zonnebril en de hand op de kolf. Die acht houden nauwlettend de eerste verdiepingen in het oog. 't Is van daar dat het gevaar komt. Zie ook J.F.Kennedy. En terwijl er geen geld is voor onderwijs en ziekenzorg wil de minister van oorlog voor miljarden nutteloze vliegtuigen kopen, die enkel in staat zijn om op 21 juli "vroem vroem" te doen boven de verzuurde koppen van Jambon en Bracke, de nieuwe begeleiders van de koning. De sociale huisvesting is een puinhoop en de 1 euro-maaltijden doen ons terugdenken aan ons gruwelijk koloniaal verleden. Met moraliteit en al. "De zweep erover", zoals Jef Geeraerts bij leven en welzijn altijd zei.

(In een ver verleden was Bert Verhoye auteur van de meest gelezen rubriek in De Nieuwe Gazet, het Antwerpse Het Laatste Nieuws. In ‘minimaal’ bracht hij, avant la lettre, een variant van Twitter. Voor Apache.be zal hij drie keer per week – maandag, woensdag en vrijdag de rubriek KORO verzorgen.)

LEES OOK
Bert Verhoye / 17-07-2019

Koro 17 juli '19

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld geconfronteerd wordt met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye
Bert Verhoye / 12-06-2019

Koro 12 juni 2019

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld geconfronteerd wordt met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye
Bert Verhoye / 07-06-2019

Koro 7 juni 2019

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld wordt geconfronteerd met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye