Koro* 27 jul '15

Bert Verhoye
Bert Verhoye

Naar analogie met Dour en Tomorrowland heeft de dienstdoende NVA-burgemeester van Mechelen een drugscontrole bevolen bij een optreden van Nicole en Hugo.  Er werden 42 Rennies, twee dozen Alka Selzer, 22 poeders Dr. Mann, 12 pillen De Wit, veertien steunkousen en een pakje Bastos gevonden   *   Maar een gewonnen veldslag is nog geen gewonnen war on drugs  *   Griekenland moet een haalbare kaart zijn voor onze Rode Duivels. De Griekse selectie wordt niet samengesteld op basis van talent en vorm,  maar op basis van wie schoenen heeft   *    Tijdens een etentje in haar thuisland is Angela Merkel door haar stoel gezakt   *   Schaamte kan onbewust een loden last worden   *    Van Overtveldt neemt al een paar weken zijn eigen stoel mee op restaurant    *   Op zijn website vraagt Het Laatste Nieuws "Ben jij een van de toeristen die op de uitgebrande bus zat?"    *   Antwoorden met "Ja. En dan?" of met "Neen. En dan?"   *   Je staat daar in Italië langs een autoweg bij een uitgebrande bus. Je bent zwarter dan de knecht van Sinterklaas. Al je bagage, je documenten, je persoonlijke papieren, je geld en je paspoort zijn opgestookt. Dan is je eerste bekommernis vast en zeker: sta ik morgen met een beetje een flatterende foto in Het Laatste Nieuws? Ook in de editie Pajot?  Op de stadsredacties van de kranten was er vroeger een vernederende job: na een zwaar verkeersongeval een foto van het slachtoffer gaan vragen bij de familie. Een enkele maal arriveerde een collega bij een dame die nog niet wist dat haar man overleden was   *    Dat zijn van die momenten dat een mens liever in de staalindustrie werkt   *   Later zijn dergelijke gênante situaties voorkomen door een soort Jan zonder vrees op pad te sturen. De medewerker was ambulancier bij het Rode Kruis en bij een verkeersramp nam hij eerst en vooral een foto van de slachtoffers voor de krant en verleende ze dan de noodzakelijke medische bijstand    *    "Hoe heet jij?  Kan je even duidelijk articuleren? Het is voor de gazet    *     KORO, het kleine rubriekje van normen en waarden    *

(In een ver verleden was Bert Verhoye auteur van de meest gelezen rubriek in De Nieuwe Gazet, het Antwerpse Het Laatste Nieuws. In ‘minimaal’ bracht hij, avant la lettre, een variant van Twitter. Voor Apache.be zal hij drie keer per week – maandag, woensdag en vrijdag de rubriek KORO verzorgen.)

LEES OOK
Bert Verhoye / 17-07-2019

Koro 17 juli '19

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld geconfronteerd wordt met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye
Bert Verhoye / 12-06-2019

Koro 12 juni 2019

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld geconfronteerd wordt met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye
Bert Verhoye / 07-06-2019

Koro 7 juni 2019

Het rubriekje van Bert Verhoye waarin onze hysterische wereld wordt geconfronteerd met problemen, die geen problemen zijn.
Bert Verhoye