Publifin eist kop journalisten

Steven Vanden Bussche
printscreen (c) L'Avenir
Screenshot: © L'Avenir

Volgens diverse bronnen zou tegen januari 2018 een herstructurering voorbereid worden, met verschillende ontslagen, weet Le Vif.

Sinds afgelopen zomer voeren Nethys-CEO Stéphane Moreau, de zakenman-politicus die door de Publifin-affaire opstapte als burgemeester van Ans, evenals zijn rechterhand financieel directeur Pol Heyse, de druk op het blad op. In december 2016 berichtte ons Franstalige zusterblad Médor al over druk die Stéphane Moreau uitoefent op bepaalde Franstalige media.

printscreen (c) L'Avenir
printscreen (c) L'Avenir

Begin september raakte ook bekend dat Editions de l'Avenir (Nethys) en Rossel via een joint venture 4 TV-weekbladen van IP Press overnemen evenals 11 thematische tijdschriften, waaronder EOS Magazin/EOS Psyche & Brein en het luxewielerblad Bahamontes. Tegelijk werd afgesproken dat Rossel Advertising vanaf 2018 de nationale reclameregie van L'Avenir zal uitvoeren.

Op 26 oktober 2017 keurde de Waalse regering een aantal voorontwerpen van decreet goed om een herhaling te voorkomen van het Publifinschandaal. Tegelijk zoekt men een manier om Stéphane Moreau te verwijderen als gedelegeerd bestuurder van Nethys, de operationele poot van Publifin. Het ontslag van Moreau, maar ook andere spilfiguren zoals financieel directeur Pol Heyse, zal echter veel geld kosten, zo raakte eind september bekend.

LEES OOK
Steven Vanden Bussche / 05-12-2018

Twee Turken erelid PEN Vlaanderen: 'Nationalisme creëert onvermijdelijk haat'

De Turkse onderzoeksjournalist Ahmet Sik en essayist en romanschrijver Ahmet Altan zijn twee nieuwe ereleden van Pen Vlaanderen. 'Nationalisme creëert onvermijdelijk haat', zegt…
Ahmet Altan (Foto (c) Picture Alliance/Photoshot)
Steven Vanden Bussche / 17-10-2018

De binnenkant van het Kremlin: unieke inkijk in Poetins machtsgreep

Een voormalig topman bij de Russische staatstelevisie documenteerde twee decennia geleden vanuit de cockpit hoe Poetin aan de macht kwam en zijn eerste stappen als latere…
Poetin ontmoet ex-lerares (Foto (c) Vital Mansky)
Steven Vanden Bussche / 31-01-2018

Man die Pentagon Papers lekte, doet boekje open

Ruim veertig jaar na de ‘Pentagon Papers’ geeft de man achter het lek een interview.
Gar_Alperovitz